Zonnevolger systeem

suntracker
Wil je meer daglicht in huis? Het heliostaat zon reflector systeem zorgt voor daglicht toetreding. Met behulp van een zonnevolger spiegel kun je een daglicht lamp maken. De reflectie wordt op een vaste positie gehouden. Het suntrack besturings systeem zorgt er voor dat de zon reflectie naukeuring op een vaste positie wordt gehouden. Het is ook mogelijk om de energie opbrengst van de zonnepanelen te verhogen door de spiegel op de zonnepanelen te richten. Zo wordt het optimale rendement uit de zonnecellen gehaald. Het is ook mogelijk een eigen motoren met onze controller aan te sturen.

Onze bouwkits zijn gemakkelijk te installeren.

Zon reflectie gedurende de dag

sunny house Zo ziet de reflectie van de spiegel in de loop van uren er uit.

Principe of operation

Het heliostaat systeem werkt zonder sensoren. In de rotors zitten encoders die de positie bijhouden. De positie van de zon wordt berekend. Daar is een zeer nauwkeurige tijd voor nodig, die wordt van GPS gehaald. De spiegel positie wordt iedere seconde berekend en zo nodig bijgestuurd. In de rotors zitten eindschakelaars welke alleen gebruikt worden om de besturing de mazimale waarden te leren. Het zonnevolger systeem heeft twee modus: zon reflector en zonnevolger.

Wat is een Heliostaat?

Een heliostaat (van Helios, het Griekse woord voor zon, en staat, zoals in stationaire) is een apparaat dat de beweging van de zon volgt. Het apparaat maakt gebruik van meestal een spiegel, die de hele dag wordt versteld om het zonlicht op een stilstaand doel te richten. Heliostaten worden gebruikt in zonne-telescopen, en zonne-energie opwekking..

Lees meer: Wikipedia solar tracker . Hier een filpje over de heliostaat:

Nieuws

Windmeter optie

Met een windmeter kan de spiegel bij overschrijding in de parkeer positie worden gestuurd,

GPS receiver

In plaats van de DCF ontvanger kan een GPS worden gebruikt voor tijd en positie.